Háromlapos, csokis krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1,5 dl tej

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egy 22*24 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként és 180 fokon világosra sütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd a porcukorral és vajjal jól kihabosítjuk, ha kihűlt.

A lapokat megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük.