Hamis túrós szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve, reszelt héja
- 1 csipet só
- fahéj
Krémhez:
- 5 dl tej
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás puding
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja
- 2 kis tejföl
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta három negyedét lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A maradék tésztát félretesszük, mert majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz, majd óvatosan belekeverjük a tejfölöket, a mazsolát és a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tepsiben lévő tésztára és a félretett tésztával berácsozzuk a puding tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, közepes lángon, körülbelül 45 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.