Hamis Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga lap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- fél csg sütőpor
- 2 kanál olaj
- 2 kanál víz
Csokis lap:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 kanál cukor
- 7 kanál liszt
- 2 kanál kakaópor
- fél cs sütőpor
- 2 kanál olaj
- 3 kanál víz
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 4 kanál cukor
- 2 lap zselatin
Csokoládé a tetejére
- 1 tábla ét csoki
- 7 dkg margarin
- fél dl étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel habosra felverem, hozzáadom a sütőporos kakaós lisztet, összekeverem és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm.
A sárga tésztát ugyanígy készítem el. A sárga amikor kihűlt megkenem sárgabaracklekvárral.
Amikor a kakaós lap kisül, kettévágom és az egyik felét a piskótás lekváros lapra teszem. A pudingot a krémhez megfőzöm, amikor leveszem a tűzről beledobom a zselatint, majd a csokis lapra kenem és befedem a másik csokis lappal.
Gőz fölött megolvasztom a máz hozzávalóit, majd a tetejére öntöm. Díszítésnek fehér csokit reszelek rá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

