Hamis Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- fél csg sütőpor
- 2 kanál olaj
- 2 kanál víz
Csokis lap:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 7 kanál liszt
- 2 kanál kakaópor
- fél cs sütőpor
- 2 kanál olaj
- 3 kanál víz
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 4 kanál cukor
- 2 lap zselatin
Csokoládé a tetejére
- 1 tábla ét csoki
- 7 dkg margarin
- fél dl étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel habosra felverem, hozzáadom a sütőporos kakaós lisztet, összekeverem és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm.
A sárga tésztát ugyanígy készítem el. A sárga amikor kihűlt megkenem sárgabaracklekvárral.
Amikor a kakaós lap kisül, kettévágom és az egyik felét a piskótás lekváros lapra teszem. A pudingot a krémhez megfőzöm, amikor leveszem a tűzről beledobom a zselatint, majd a csokis lapra kenem és befedem a másik csokis lappal.
Gőz fölött megolvasztom a máz hozzávalóit, majd a tetejére öntöm. Díszítésnek fehér csokit reszelek rá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »