Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis lúdláb recept

Hamis lúdláb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 2 cs csokis pudingpor
    • fél liter tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, vaníliás cukrot és a kakaóport, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.

    A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük sűrűre. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük.

    A piskótát ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá