Hamis lúdláb recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- fél liter tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, vaníliás cukrot és a kakaóport, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük sűrűre. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük.
A piskótát ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

