Hamis lúdláb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • fél liter tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, vaníliás cukrot és a kakaóport, majd lazán a tojásos masszához forgatjuk. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.

A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük sűrűre. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük.

A piskótát ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk. Ízlés szerint díszítjük.