Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis krémtúró szelet recept

Hamis krémtúró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • zsír a tepsi kikenéséhez

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 17 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
    • 25 dkg margarin

    A krémhez:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 citrom héja
    • 3 kis doboz tejföl (450 g)
    • 8 dl tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen. Két részre osztjuk és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetjük.

    A tejben felkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tejfölt és a kinyújtott lapra simítjuk.

    A maradék tésztát kinyújtjuk, a krémre terítjük. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve, szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá