Hamis krémtúró szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- zsír a tepsi kikenéséhez
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 17 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
- 25 dkg margarin
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja
- 3 kis doboz tejföl (450 g)
- 8 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen. Két részre osztjuk és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetjük.
A tejben felkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tejfölt és a kinyújtott lapra simítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, a krémre terítjük. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


