Hamis krémtúró szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- zsír a tepsi kikenéséhez
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 17 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
- 25 dkg margarin
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja
- 3 kis doboz tejföl (450 g)
- 8 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen. Két részre osztjuk és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetjük.
A tejben felkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tejfölt és a kinyújtott lapra simítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, a krémre terítjük. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »