Hamis krémtúró szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • zsír a tepsi kikenéséhez

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
  • 25 dkg margarin

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom héja
  • 3 kis doboz tejföl (450 g)
  • 8 dl tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen. Két részre osztjuk és az egyik felét gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetjük.

A tejben felkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tejfölt és a kinyújtott lapra simítjuk.

A maradék tésztát kinyújtjuk, a krémre terítjük. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral hintve, szeletekre vágva tálaljuk.