Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis dobos-hatlapos recept

Hamis dobos-hatlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztája:

    • 50 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • 20 dkg porcukor

    Krém:

    • 7,5 dl  tej
    • 4 ek liszt
    • 1 ek kakaó
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 35 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Mázhoz:

    • 4 ek víz
    • 4 ek cukor
    • 4 ek kakaó
    • 1-2 csepp citromlé (hogy fényesebb legyen)

    Elkészítése:

    A tésztának valókat jól összegyúrjuk és hat darabra vágjuk. Lisztezett gáztepsiben egyesével nyújtjuk és sütjük szép sorban.

    Krém:

    A tejet, a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni. A cukrot a vajjal habosra keverjük és a már kihűlt krémhez keverjük, majd megtöltjük vele a megsütött lapokat.

    Máz:

    A vízzel a cukrot és a kakaót sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az 1-2-csepp citromlevet és rákenjük a megtöltött sütire.

    Csak másnap szeleteljük, hogy meg tudjon puhulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá