Hamis dobos-hatlapos recept

Hozzávalók:
Tésztája:
- 50 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 7,5 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Mázhoz:
- 4 ek víz
- 4 ek cukor
- 4 ek kakaó
- 1-2 csepp citromlé (hogy fényesebb legyen)
Elkészítése:
A tésztának valókat jól összegyúrjuk és hat darabra vágjuk. Lisztezett gáztepsiben egyesével nyújtjuk és sütjük szép sorban.
Krém:
A tejet, a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni. A cukrot a vajjal habosra keverjük és a már kihűlt krémhez keverjük, majd megtöltjük vele a megsütött lapokat.
Máz:
A vízzel a cukrot és a kakaót sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az 1-2-csepp citromlevet és rákenjük a megtöltött sütire.
Csak másnap szeleteljük, hogy meg tudjon puhulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »