Hamis dobos-hatlapos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztája:
- 50 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 7,5 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Mázhoz:
- 4 ek víz
- 4 ek cukor
- 4 ek kakaó
- 1-2 csepp citromlé (hogy fényesebb legyen)
Elkészítése:
A tésztának valókat jól összegyúrjuk és hat darabra vágjuk. Lisztezett gáztepsiben egyesével nyújtjuk és sütjük szép sorban.
Krém:
A tejet, a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni. A cukrot a vajjal habosra keverjük és a már kihűlt krémhez keverjük, majd megtöltjük vele a megsütött lapokat.
Máz:
A vízzel a cukrot és a kakaót sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az 1-2-csepp citromlevet és rákenjük a megtöltött sütire.
Csak másnap szeleteljük, hogy meg tudjon puhulni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.