Hamis dobos-hatlapos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztája:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg porcukor

Krém:

  • 7,5 dl  tej
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Mázhoz:

  • 4 ek víz
  • 4 ek cukor
  • 4 ek kakaó
  • 1-2 csepp citromlé (hogy fényesebb legyen)

Elkészítése:

A tésztának valókat jól összegyúrjuk és hat darabra vágjuk. Lisztezett gáztepsiben egyesével nyújtjuk és sütjük szép sorban.

Krém:

A tejet, a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni. A cukrot a vajjal habosra keverjük és a már kihűlt krémhez keverjük, majd megtöltjük vele a megsütött lapokat.

Máz:

A vízzel a cukrot és a kakaót sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az 1-2-csepp citromlevet és rákenjük a megtöltött sütire.

Csak másnap szeleteljük, hogy meg tudjon puhulni.