Hájastészták királynője recept

Hozzávalók:
- 35 dkg darált háj
- 50 dkg liszt pici só
- 0,5dl rum
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a fehérjét másnap 25 dkg cukorral habnak felverni)
- 2 dl tejföl
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tésztát össze gyúrjuk, és négy felé osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Szorosan tekerjük fel a tésztákat és alufóliával letakarva másnapig a hűtőbe tesszük. Másnap a rudakat kivéve 16 szeletre vágjuk és mindegyiket vékonyra sodorjuk.
A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral,és bele keverünk 30 dkg darált diót. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tészta szeleteket. Fel tekerjük és tojással lekenjük őket. Közepes hő fokon sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »