Hájastészták királynője recept
Hozzávalók:
- 35 dkg darált háj
- 50 dkg liszt pici só
- 0,5dl rum
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a fehérjét másnap 25 dkg cukorral habnak felverni) - 2 dl tejföl
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tésztát össze gyúrjuk, és négy felé osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Szorosan tekerjük fel a tésztákat és alufóliával letakarva másnapig a hűtőbe tesszük. Másnap a rudakat kivéve 16 szeletre vágjuk és mindegyiket vékonyra sodorjuk.
A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral,és bele keverünk 30 dkg darált diót. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tészta szeleteket. Fel tekerjük és tojással lekenjük őket. Közepes hő fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

