Habsipkás szőlős kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.
A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe – 20×30-as méretűbe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.
A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.
Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz. Kockára szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.