Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habsipkás szőlős kocka recept

Habsipkás szőlős kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg porcukor
    • 14 dkg vaj
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 28 dkg liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 25 dkg csemegeszőlő

    A habsipkához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg porcukor

    A szóráshoz:

    • 1 evőkanál (5 dkg) kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.

    A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe – 20×30-as méretűbe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.

    A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.

    Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz. Kockára szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá