Habsipkás szőlős kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 14 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 28 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg csemegeszőlő

A habsipkához:

  • 4 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

A szóráshoz:

  • 1 evőkanál (5 dkg) kókuszreszelék

Elkészítése:

Langyosítsuk meg a tejet, keverjük ki a vajat a cukorral, majd tegyük hozzá a tojássárgákat, és a langyos tejjel keverjük tovább. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, géppel jól keverjük ki.

A szőlőt tisztítsuk meg. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe – 20×30-as méretűbe, majd rendezzük el rajta a szőlőszemeket. Süssük a süteményt előmelegített sütőben 20 percig 160 fokon.

A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Töltsük a habot egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat az elősütött sütire, majd szórjuk meg porcukorral.

Süssük készre 150 fokon 20 perc alatt, vagy amíg a tojáshab aranybarna nem lesz. Kockára szeletelve kínáljuk.