Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos túrós pite recept

Habos túrós pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
    • 12 dkg vaj
    • 6 dkg nyírfacukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 dl tejföl
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • reszelt citromhéj

    A túrókrémhez

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg nyírfacukor
    • citromhéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 kanál tejföl

    Elkészítése:

    Gyúrd jól össze a tésztát, ha ragad, akkor rakj hozzá mindig egy picit még a lisztből, ezt már nem mértem.

    Könnyű, lágy tészta legyen és vedd ketté, majd nyújtsd ki vékonyra. Nem lesz vastag a tésztája, lehet,hogy még szakadni is fog, ezért bánj vele óvatosan.

    Ezután vajaz ki egy kisebb tepsit és szórd meg pici liszttel, alulra jöhet az egyik kinyújtott tészta. Keverd össze a túrót villával a keverőtálban, majd öntsd rá a tésztára.

    Utána jöhet a másik kinyújtott tészta a tetejére. Villával szurkáld meg, kend meg tejjel a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. félórát süsd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá