Habos túróhullám recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17, 5 dkg cukor
- 80 ml étolaj
- 3 ek tej
- 15 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
- 3 ek tejföl
Tojáshab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg cukor
- 1 ek étk keményítő
- 1 tk citromlé
Elkészítése:
A túrót áttörjük és a töltelék hozzávalóval alaposan összekeverjük.
A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, majd beleöntjük az olajat és a tejet, és belekeverjük a sütőporral elkevert, kakaós liszttel. A kapott masszát egyenletesen a kipapírozott tepsibe simítjuk.
A túrós tölteléket finoman a tésztára kenjük (nem baj ha kicsit a tésztába keveredik, így lesz hullámos) és 170 fokon kb 35 percig sütjük ( akkor jó, ha nem remeg a túrós réteg).
Míg a tészta sül, a tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a citromlevet és kanalanként hozzáadagoljuk a keményítőt.
Az így kapott tojáshabot egy spatulával rákenjük a túróra, majd visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük kb 150 °C – ra és addig sütjük amíg a hab barnulni nem kezd.
A süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


