Habos tökös-mákos szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1-2 kanál tejföl
Tök püréhez:
- fél kg sütőtök
- 10 dkg cukor
- fahéj
- gyömbér
Mák töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- vaníliás cukor
- 0,5 -1 dl tej
Elkészítése:
Egy vékony omlós tészta lapot készítünk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a tojást a cukorral, sóval elkeverjük.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a két anyagot, és annyi tejföllel lazítjuk hogy nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük,majd kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.
Sárgabaracklekvárral megkenjük a tésztát, majd a lepárolt , pürésített tökkel is megrakjuk.
Következő réteg darált mák, cukor és tej keveréke, majd ismét tök következik.
20 percig sütöttem, majd amikor kihűlt felvágtam és habtejszín habbal, mákkal díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.