Habos tökös-mákos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1-2 kanál tejföl
Tök püréhez:
- fél kg sütőtök
- 10 dkg cukor
- fahéj
- gyömbér
Mák töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- vaníliás cukor
- 0,5 -1 dl tej
Elkészítése:
Egy vékony omlós tészta lapot készítünk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a tojást a cukorral, sóval elkeverjük.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a két anyagot, és annyi tejföllel lazítjuk hogy nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük,majd kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.
Sárgabaracklekvárral megkenjük a tésztát, majd a lepárolt , pürésített tökkel is megrakjuk.
Következő réteg darált mák, cukor és tej keveréke, majd ismét tök következik.
20 percig sütöttem, majd amikor kihűlt felvágtam és habtejszín habbal, mákkal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »