Habos tökös-mákos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál tejföl

Tök püréhez:

  • fél kg sütőtök
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • gyömbér

Mák töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • vaníliás cukor
  • 0,5 -1 dl tej

Elkészítése:

Egy vékony omlós tészta lapot készítünk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a tojást a cukorral, sóval elkeverjük.

Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a két anyagot, és annyi tejföllel lazítjuk hogy nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük,majd kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.

Sárgabaracklekvárral megkenjük a tésztát, majd a lepárolt , pürésített tökkel is megrakjuk.

Következő réteg darált mák, cukor és tej keveréke, majd ismét tök következik.

20 percig sütöttem, majd amikor kihűlt felvágtam és habtejszín habbal, mákkal díszítettem.