Habos sztracsatella recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Krém:
- 1 cs étkezési zselatin
- 2 ek narancsszörp
- 1 narancs leve és héja
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín habbá verve
- 10 dkg étcsokoládé,
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy 22*38 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a narancs héját, majd kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a szörpöt, a narancs levét, 5 dkg reszelt csokoládét, a felvert habtejszínt és a fél dl vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan elkeverjük és a piskótára simítjuk.
A maradék reszelt csokit rászórjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

