Habos sztracsatella recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Krém:
- 1 cs étkezési zselatin
- 2 ek narancsszörp
- 1 narancs leve és héja
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín habbá verve
- 10 dkg étcsokoládé,
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy 22*38 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a narancs héját, majd kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a szörpöt, a narancs levét, 5 dkg reszelt csokoládét, a felvert habtejszínt és a fél dl vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan elkeverjük és a piskótára simítjuk.
A maradék reszelt csokit rászórjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.