Habos sztracsatella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Krém:
- 1 cs étkezési zselatin
- 2 ek narancsszörp
- 1 narancs leve és héja
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín habbá verve
- 10 dkg étcsokoládé,
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy 22*38 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a narancs héját, majd kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a szörpöt, a narancs levét, 5 dkg reszelt csokoládét, a felvert habtejszínt és a fél dl vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan elkeverjük és a piskótára simítjuk.
A maradék reszelt csokit rászórjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »