Habos rácsos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
Szóráshoz:
- 1 ek darált keksz
A töltelékhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 5-6 reszelt alma
- 1 kávéskanál fahéj
A tetejére:
- 1 ek durvára vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.