Habos rácsos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
Szóráshoz:
- 1 ek darált keksz
A töltelékhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 5-6 reszelt alma
- 1 kávéskanál fahéj
A tetejére:
- 1 ek durvára vágott dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »