Habos-pudingos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs pudingpor
- 3 kanál étkezési keményitő
- fél csomag sütőpor
A krém hozzávalói
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- ízlésnek megfelelő rum
- 25 dkg margarin
Tetejére hab
- 2 kanál sárgabaracklekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gőz felett cukorral kemény habbá verjük, majd mikor már levettük a gőzről, lassan egyenként hozzáadjuk a sárgájukat is. Jöhet hozzá a pudingpor, valamit a keményítővel elkevert sütőpor is.
Sütőpapíros 34*32 cm-es tepsibe tesszük, majd 180 fokon megsütjük. Gyorsan megsült.
Amikor kisült a lap, hűtjük egy kicsit, majd ketté vágjuk és elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tejet a cukorral felforraljuk. A pudingport a tojás sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük, majd amikor forr a tej hozzáöntjük és megfőzzük.
Ha megfőtt hagyjuk kihűlni. A margarint robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és egy kevés rumot. Géppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a süteményünket.
A süti tetejét lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a gőz fölött felvert tojásfehérje habot. A tetejét olvasztott étcsokival díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


