Habos-pudingos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs pudingpor
- 3 kanál étkezési keményitő
- fél csomag sütőpor
A krém hozzávalói
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- ízlésnek megfelelő rum
- 25 dkg margarin
Tetejére hab
- 2 kanál sárgabaracklekvár
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gőz felett cukorral kemény habbá verjük, majd mikor már levettük a gőzről, lassan egyenként hozzáadjuk a sárgájukat is. Jöhet hozzá a pudingpor, valamit a keményítővel elkevert sütőpor is.
Sütőpapíros 34*32 cm-es tepsibe tesszük, majd 180 fokon megsütjük. Gyorsan megsült.
Amikor kisült a lap, hűtjük egy kicsit, majd ketté vágjuk és elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tejet a cukorral felforraljuk. A pudingport a tojás sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük, majd amikor forr a tej hozzáöntjük és megfőzzük.
Ha megfőtt hagyjuk kihűlni. A margarint robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és egy kevés rumot. Géppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a süteményünket.
A süti tetejét lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a gőz fölött felvert tojásfehérje habot. A tetejét olvasztott étcsokival díszíthetjük.