Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-pudingos szelet recept

Habos-pudingos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag puncs pudingpor
    • 3 kanál étkezési keményitő
    • fél csomag sütőpor

    A krém hozzávalói

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • ízlésnek megfelelő rum
    • 25 dkg margarin

    Tetejére hab

    • 2 kanál sárgabaracklekvár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg cukor
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gőz felett cukorral kemény habbá verjük, majd mikor már levettük a gőzről, lassan egyenként hozzáadjuk a sárgájukat is. Jöhet hozzá a pudingpor, valamit a keményítővel elkevert sütőpor is.

    Sütőpapíros 34*32 cm-es tepsibe tesszük, majd 180 fokon megsütjük. Gyorsan megsült.

    Amikor kisült a lap, hűtjük egy kicsit, majd ketté vágjuk és elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A tejet a cukorral felforraljuk. A pudingport a tojás sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük, majd amikor forr a tej hozzáöntjük és megfőzzük.

    Ha megfőtt hagyjuk kihűlni. A margarint robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és egy kevés rumot. Géppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a süteményünket.

    A süti tetejét lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a gőz fölött felvert tojásfehérje habot. A tetejét olvasztott étcsokival díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá