Habos-pudingos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 3 kanál étkezési keményitő
  • fél csomag sütőpor

A krém hozzávalói

  • 3 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • ízlésnek megfelelő rum
  • 25 dkg margarin

Tetejére hab

  • 2 kanál sárgabaracklekvár
  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gőz felett cukorral kemény habbá verjük, majd mikor már levettük a gőzről, lassan egyenként hozzáadjuk a sárgájukat is. Jöhet hozzá a pudingpor, valamit a keményítővel elkevert sütőpor is.

Sütőpapíros 34*32 cm-es tepsibe tesszük, majd 180 fokon megsütjük. Gyorsan megsült.

Amikor kisült a lap, hűtjük egy kicsit, majd ketté vágjuk és elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése:

A tejet a cukorral felforraljuk. A pudingport a tojás sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük, majd amikor forr a tej hozzáöntjük és megfőzzük.

Ha megfőtt hagyjuk kihűlni. A margarint robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és egy kevés rumot. Géppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a süteményünket.

A süti tetejét lekenjük sárgabaracklekvárral, majd rátesszük a gőz fölött felvert tojásfehérje habot. A tetejét olvasztott étcsokival díszíthetjük.