Habos meggyes szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 30 dkg meggy
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 4 dl gyümölcsjoghurt
- 25 g zselatin
Díszítéshez
- 5 dkg csokoládéforgács
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot tojássárgájával kikeverjük.
A lisztet sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, megszórjuk a magozott meggyel, és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a joghurthoz adjuk.
Összeállítás:
A habot felverjük, és a joghurthoz adjuk, a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük, és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.