Habos meggyes szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 30 dkg meggy
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 4 dl gyümölcsjoghurt
- 25 g zselatin
Díszítéshez
- 5 dkg csokoládéforgács
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot tojássárgájával kikeverjük.
A lisztet sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, megszórjuk a magozott meggyel, és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a joghurthoz adjuk.
Összeállítás:
A habot felverjük, és a joghurthoz adjuk, a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük, és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



