Habos meggyes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 30 dkg meggy

Krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 4 dl gyümölcsjoghurt
  • 25 g zselatin

Díszítéshez

  • 5 dkg csokoládéforgács

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot tojássárgájával kikeverjük.

A lisztet sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, megszórjuk a magozott meggyel, és tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:

A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a joghurthoz adjuk.

Összeállítás:

A habot felverjük, és a joghurthoz adjuk, a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük, és szeleteljük.