Habos-meggyes szelet recept

Elkészítése:
A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze. Állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.
Közben magozzuk ki a meggyet, és alaposan csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet. A sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet.
Helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. (Én amikor készre sült, résnyire kinyitottam a sütő ajtaját, és bent hagytam még, hogy száradjon a hab.)
Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
A habos-meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »