Habos meggyes sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 ek tejföl, vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
- 1 nagy üveg magozott meggy a levével együtt
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1-2 kanál kristály cukor
- kevés fahéj
Tetejére:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
- 30 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.
A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingporokat és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk és félig megsütjük.
A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével keményre felverjük, a meleg sütemény tetejére simítjuk és további 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab rózsaszínes lesz.
Ha kihűlt akkor szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »