Habos-meggyes kocka fehér csokival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 dl meggylé
- 3 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg édes háztartási keksz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
Krém készítése:
A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)
Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.