Habos-meggyes kocka fehér csokival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 dl meggylé
- 3 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg édes háztartási keksz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
Krém készítése:
A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)
Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »