Habos-meggyes kocka fehér csokival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 dl meggylé
- 3 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg édes háztartási keksz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt kb. 30×20-as tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
Krém készítése:
A tejet feltesszük melegedni. A pudingport a 3 ek cukorral és a 2 dl meggylével csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. A kihűlt pudinghoz gépi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, hogy szép sima legyen.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapot megkenjük a pudingos krém felével, majd kirakjuk keksszel és rátesszük a krém másik felét. Elegyengetjük, majd rátesszük a porcukorral keményre felvert tejszínhab felét és befedjük a másik piskótalappal. A piskótalapra rákenjük a tejszínhab másik felét, végül pedig vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéval lezárjuk a tetejét. (Csokireszelékkel is megszórhatjuk pluszban.)
Hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy egy éjszakát, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


