Habos-málnás kosárkák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 20 dkg befőzőcukor
- citromlé
- 1 csomag vajas, leveles tészta
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg reszelt csoki
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
6 kisebb, teflonos kuglófformát előkészítünk. Muffin formában is készíthető, akkor kisebbek lesznek a kosarak.
A málnából, befőzőcukorból és a citromléből sűrű öntetet főzünk.
A tésztát (ha nem előre nyújtottat használunk), akkor 2 mm vékonyra nyújtjuk és akkora kockákra vágjuk, amivel ki tudjuk bélelni a formákat, majd villával megszurkáljuk.
220 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejszínt (ha nem cukrozott) a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és jól elkeverjük.
A kihűlt kosárkákat kivesszük a formákból, majd megtöltjük a krémmel, csorgatunk rá a málnás öntetből, majd rászórjuk a reszelt csokit.
Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »