Habos-málnás kosárkák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 20 dkg befőzőcukor
- citromlé
- 1 csomag vajas, leveles tészta
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg reszelt csoki
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
6 kisebb, teflonos kuglófformát előkészítünk. Muffin formában is készíthető, akkor kisebbek lesznek a kosarak.
A málnából, befőzőcukorból és a citromléből sűrű öntetet főzünk.
A tésztát (ha nem előre nyújtottat használunk), akkor 2 mm vékonyra nyújtjuk és akkora kockákra vágjuk, amivel ki tudjuk bélelni a formákat, majd villával megszurkáljuk.
220 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejszínt (ha nem cukrozott) a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és jól elkeverjük.
A kihűlt kosárkákat kivesszük a formákból, majd megtöltjük a krémmel, csorgatunk rá a málnás öntetből, majd rászórjuk a reszelt csokit.
Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »