Habos-málnás kosárkák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 20 dkg befőzőcukor
- citromlé
- 1 csomag vajas, leveles tészta
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg reszelt csoki
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
6 kisebb, teflonos kuglófformát előkészítünk. Muffin formában is készíthető, akkor kisebbek lesznek a kosarak.
A málnából, befőzőcukorból és a citromléből sűrű öntetet főzünk.
A tésztát (ha nem előre nyújtottat használunk), akkor 2 mm vékonyra nyújtjuk és akkora kockákra vágjuk, amivel ki tudjuk bélelni a formákat, majd villával megszurkáljuk.
220 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejszínt (ha nem cukrozott) a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és jól elkeverjük.
A kihűlt kosárkákat kivesszük a formákból, majd megtöltjük a krémmel, csorgatunk rá a málnás öntetből, majd rászórjuk a reszelt csokit.
Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.