Habos linzer recept

Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrokat elkeverem, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a tojássárgáját és összegyúrom.
1/2 órát a hűtőben pihentetem, majd vékonyra kinyújtom és egy 6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval szaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
A habot elkészítem, aminek sűrű, tejföl állagúnak kell lennie. A tojásfehérjéket a cukorral elkezdem felverni, majd a végén a citromlevet is belekeverem.
Habzsákból 6 kis adagot nyomok a korongokra körben. Az eredmény egy virágra emlékeztető forma lesz. Ha az összes korongra jut a habból, akkor jól osztottuk.
Kb 15 percig, 170 fokon sütöm. A hab közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »