Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linzer recept

Habos linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • pár csepp citromlé
    • (ribizli) lekvár a hab közepébe

    Elkészítése:

    A lisztet, sütőport, cukrokat elkeverem, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a tojássárgáját és összegyúrom.

    1/2 órát a hűtőben pihentetem, majd vékonyra kinyújtom és egy 6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval szaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.

    A habot elkészítem, aminek sűrű, tejföl állagúnak kell lennie. A tojásfehérjéket a cukorral elkezdem felverni, majd a végén a citromlevet is belekeverem.

    Habzsákból 6 kis adagot nyomok a korongokra körben. Az eredmény egy virágra emlékeztető forma lesz. Ha az összes korongra jut a habból, akkor jól osztottuk.

    Kb 15 percig, 170 fokon sütöm. A hab közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt teszek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá