Habos linzer recept

Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrokat elkeverem, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a tojássárgáját és összegyúrom.
1/2 órát a hűtőben pihentetem, majd vékonyra kinyújtom és egy 6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval szaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
A habot elkészítem, aminek sűrű, tejföl állagúnak kell lennie. A tojásfehérjéket a cukorral elkezdem felverni, majd a végén a citromlevet is belekeverem.
Habzsákból 6 kis adagot nyomok a korongokra körben. Az eredmény egy virágra emlékeztető forma lesz. Ha az összes korongra jut a habból, akkor jól osztottuk.
Kb 15 percig, 170 fokon sütöm. A hab közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »