Habos linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
A töltéshez:
- 15 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
- Színes cukor
- 1-2 dkg aprított aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra. Formával kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével felverjük kemény habbá, majd a korongokra kis halmokat teszünk. Dekor cukorral díszítjük és szép világosra sütjük.
Ha kihűlt a sütemény 1-1 darabot összeragasztunk lekvárral.
A közepébe olvasztott csokoládét teszünk és egy pár aszalt gyümölcsöt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »