Habos linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
A töltéshez:
- 15 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
- Színes cukor
- 1-2 dkg aprított aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra. Formával kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével felverjük kemény habbá, majd a korongokra kis halmokat teszünk. Dekor cukorral díszítjük és szép világosra sütjük.
Ha kihűlt a sütemény 1-1 darabot összeragasztunk lekvárral.
A közepébe olvasztott csokoládét teszünk és egy pár aszalt gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »