Habos linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
A töltéshez:
- 15 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
- Színes cukor
- 1-2 dkg aprított aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra. Formával kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével felverjük kemény habbá, majd a korongokra kis halmokat teszünk. Dekor cukorral díszítjük és szép világosra sütjük.
Ha kihűlt a sütemény 1-1 darabot összeragasztunk lekvárral.
A közepébe olvasztott csokoládét teszünk és egy pár aszalt gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »