Habos linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
A töltéshez:
- 15 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
- Színes cukor
- 1-2 dkg aprított aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra. Formával kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével felverjük kemény habbá, majd a korongokra kis halmokat teszünk. Dekor cukorral díszítjük és szép világosra sütjük.
Ha kihűlt a sütemény 1-1 darabot összeragasztunk lekvárral.
A közepébe olvasztott csokoládét teszünk és egy pár aszalt gyümölcsöt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.