Habos-kókuszos szelet recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál olaj
- 1 fél kiskanálnyi sütőpor
A locsoláshoz:
- 0.5 dl víz
- 2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor, majd belekeverjük a tojáshabot.
A kész masszát kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.
A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A 2 dl tejszínhabot keményre verjük és a krémre simítjuk.
A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »