Habos-kókuszos szelet recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál olaj
- 1 fél kiskanálnyi sütőpor
A locsoláshoz:
- 0.5 dl víz
- 2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor, majd belekeverjük a tojáshabot.
A kész masszát kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.
A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A 2 dl tejszínhabot keményre verjük és a krémre simítjuk.
A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »