Habos kávés recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
Krémhez:
- 10 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 dkg liszt
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 kávéskanál ételfesték (piros)
Elkészítése:
Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük.
Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.
A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.