Habos kávés recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
Krémhez:
- 10 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 dkg liszt
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 kávéskanál ételfesték (piros)
Elkészítése:
Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük.
Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.
A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

