Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos kávés recept

Habos kávés
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 dl napraforgó olaj

    Krémhez:

    • 10 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 1 dl feketekávé
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 dkg liszt

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 kávéskanál ételfesték (piros)

    Elkészítése:

    Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük.

    Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

    Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

    A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá