Habos kávés

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos kávés

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj

Krémhez:

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl feketekávé
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 dkg liszt

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 kávéskanál ételfesték (piros)

Elkészítése:

Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük.

Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.