Habos-epres boci szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- pici szódabikarbóna
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
Túrós krém:
- 0,5 kg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló (habtejszín esetén)
- néhány szem eper
- kevés kakaópor
Elkészítése:
Először elkészítjük a túrókrémet, mely nagyon egyszerű: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, és félretesszük.
Egy nagy méretű keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd folytatjuk a keverést. Pár perc után beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, végül a sütőport. Összedolgozzuk.
Kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatos mozdulatokkal elvegyítjük a két elegyet, majd elővesszük a sütőpapírral kibélelt tepsinket.
A tészta hozzávalóiból átlagos kakaós masszát kapunk, melyet egy közepes méretű tepsibe (30 x 20) öntünk. Ebbe a masszába belekanalazzuk a túrókrémet folt szerűen, majd 180 fokon megsütjük (30-45 perc, sütő függő).
Ha kihűlt, felverjük a tejszínt (habtejszín esetén a tartósság eléréséhez használjunk habfixálót), majd vizes késsel rákenjük a süti tetejére.
Megkoronázzuk pár félbe vágott földi eperrel, melyet megszórunk szitán keresztül kakaóporral.
Tipp:
Eredeti boci szelet általam továbbfejlesztett változata.
A habos-epres boci szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »