Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos csokis-vaníliakrémes kocka recept

Habos csokis-vaníliakrémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Vaníliás krém:

    • 7 dl tej
    • 2,5 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs zselatin
    • 4 ek víz
    • 4 e k cukor
    • 7 dkg margarin
    • 4 ek tejszínhab

    Csokis krém:

    • 7 dl tej
    • 2,5 cs csokis pudingpor
    • 1 cs zselatin
    • 4 ek víz
    • 4 ek tejszínhab
    • 7 dkg margarin

    Tetejére:

    • 0,5 l habtejszín
    • reszelt csoki

    Elkészítése:

    4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 ek cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.

    Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket.

    A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.

    A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzá adjuk a margarint és összekeverjük.

    Míg a krémek hűlnek a tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszínhabot .

    Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszínhabot kenjük, reszelt csokival díszítjük.

    Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni!
    Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá