Hozzávalók:
Lapokhoz:
Vaníliás krém:
Csokis krém:
Tetejére:
Elkészítése:
4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 ek cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzá adjuk a margarint és összekeverjük.
Míg a krémek hűlnek a tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszínhabot .
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszínhabot kenjük, reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni!
Jó étvágyat!