Habos csokis-vaníliakrémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos csokis-vaníliakrémes kocka

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Vaníliás krém:

  • 7 dl tej
  • 2,5 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs zselatin
  • 4 ek víz
  • 4 e k cukor
  • 7 dkg margarin
  • 4 ek tejszínhab

Csokis krém:

  • 7 dl tej
  • 2,5 cs csokis pudingpor
  • 1 cs zselatin
  • 4 ek víz
  • 4 ek tejszínhab
  • 7 dkg margarin

Tetejére:

  • 0,5 l habtejszín
  • reszelt csoki

Elkészítése:

4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 ek cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.

Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket.

A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.

A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzá adjuk a margarint és összekeverjük.

Míg a krémek hűlnek a tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszínhabot .

Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszínhabot kenjük, reszelt csokival díszítjük.

Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni!
Jó étvágyat!