Habos csokis kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2-3 ek holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vágott dió
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
Teteje:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta elkészítése
A cukrot a tojásokkal habosra kikeverem. Amikor már jó habos, hozzáadom lassan az olvasztott vajat, és ezzel is kicsit még habosítom. Hozzáadom a tejet, majd a sütőporos, kakaós lisztet, és az apróra vagdalt dióbelet. Összekeverem, és sütőpapíros tepsibe (24 x 22 cm) szépen elsimítom. 180 fokon kb-25-30 perc alatt megsütöm.
A krém elkészítése
A pudingot a 3 tojássárgával és a cukor felével kikeverem. Kevés hideg tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet melegíteni kezdem, majd a pudingos keverékkel besűrítem. Hagyom kihűlni. A maradék porcukrot a margarinnal habosra keverem, és ha kihűlt a puding, hozzákeverem.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára rákenem a krémet, majd beborítom a felvert tojáshabbal. Olvasztott csokoládéval kissé megcsorgatom a tetejét.