Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos csokis kocka recept

Habos csokis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg olvasztott, langyos vaj
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2-3 ek holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2,5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vágott dió

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin

    Teteje:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése

    A cukrot a tojásokkal habosra kikeverem. Amikor már jó habos, hozzáadom lassan az olvasztott vajat, és ezzel is kicsit még habosítom. Hozzáadom a tejet, majd a sütőporos, kakaós lisztet, és az apróra vagdalt dióbelet. Összekeverem, és sütőpapíros tepsibe (24 x 22 cm) szépen elsimítom. 180 fokon kb-25-30 perc alatt megsütöm.

    A krém elkészítése

    A pudingot a 3 tojássárgával és a cukor felével kikeverem. Kevés hideg tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet melegíteni kezdem, majd a pudingos keverékkel besűrítem. Hagyom kihűlni. A maradék porcukrot a margarinnal habosra keverem, és ha kihűlt a puding, hozzákeverem.

    A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztára rákenem a krémet, majd beborítom a felvert tojáshabbal. Olvasztott csokoládéval kissé megcsorgatom a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá