Habos csokis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2-3 ek holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg vágott dió

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin

Teteje:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tészta elkészítése

A cukrot a tojásokkal habosra kikeverem. Amikor már jó habos, hozzáadom lassan az olvasztott vajat, és ezzel is kicsit még habosítom. Hozzáadom a tejet, majd a sütőporos, kakaós lisztet, és az apróra vagdalt dióbelet. Összekeverem, és sütőpapíros tepsibe (24 x 22 cm) szépen elsimítom. 180 fokon kb-25-30 perc alatt megsütöm.

A krém elkészítése

A pudingot a 3 tojássárgával és a cukor felével kikeverem. Kevés hideg tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet melegíteni kezdem, majd a pudingos keverékkel besűrítem. Hagyom kihűlni. A maradék porcukrot a margarinnal habosra keverem, és ha kihűlt a puding, hozzákeverem.

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára rákenem a krémet, majd beborítom a felvert tojáshabbal. Olvasztott csokoládéval kissé megcsorgatom a tetejét.