habos áfonyás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 30 dkg áfonya
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 2 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket. A masszát egy kivajazott 22*38 cm-es tepsibe simítjuk, rászórjuk az áfonyát, majd megszórjuk 1 cs vaníliás cukorral. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt akkor a tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk az áfonyát és a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »