habos áfonyás kocka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 30 dkg áfonya
Tetejére:
- 15 dkg áfonya
- 2 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keveréket. A masszát egy kivajazott 22*38 cm-es tepsibe simítjuk, rászórjuk az áfonyát, majd megszórjuk 1 cs vaníliás cukorral. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt akkor a tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk az áfonyát és a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.