Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű szőlős szelet recept

Habkönnyű szőlős szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg szőlő

    Elkészítése:

    A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kisütjük. Ha kihűlt, a piskótát ketté vágjuk.

    A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kemény habbá vert habtejszín felét. A túróhoz keverjük, és a piskótára kenjük.
    A szőlőt megmossuk, 2/3 részét a krémre szórjuk, befedjük a másik lappal. Tetejére habtejszínt kenünk, felszeljük, és minden szeletre habrózsát nyomunk. Szőlővel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá