Habkönnyű szőlős szelet recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg szőlő
Elkészítése:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kisütjük. Ha kihűlt, a piskótát ketté vágjuk.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kemény habbá vert habtejszín felét. A túróhoz keverjük, és a piskótára kenjük.
A szőlőt megmossuk, 2/3 részét a krémre szórjuk, befedjük a másik lappal. Tetejére habtejszínt kenünk, felszeljük, és minden szeletre habrózsát nyomunk. Szőlővel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »