Habkönnyű szőlős szelet recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg szőlő
Elkészítése:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kisütjük. Ha kihűlt, a piskótát ketté vágjuk.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kemény habbá vert habtejszín felét. A túróhoz keverjük, és a piskótára kenjük.
A szőlőt megmossuk, 2/3 részét a krémre szórjuk, befedjük a másik lappal. Tetejére habtejszínt kenünk, felszeljük, és minden szeletre habrózsát nyomunk. Szőlővel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »