Habkönnyű szőlős szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg szőlő
Elkészítése:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kisütjük. Ha kihűlt, a piskótát ketté vágjuk.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kemény habbá vert habtejszín felét. A túróhoz keverjük, és a piskótára kenjük.
A szőlőt megmossuk, 2/3 részét a krémre szórjuk, befedjük a másik lappal. Tetejére habtejszínt kenünk, felszeljük, és minden szeletre habrózsát nyomunk. Szőlővel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.