Habkarika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Szükségünk lesz FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjére, amennyit éppen gondolunk, a lényeg, hogy mérjük le, mert a cukor ennek a súlynak a kétszerese kell, hogy legyen.
Az Én mennyiségeim:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje ( nekem 155 g lett)
- a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS súlyának 2× mennyiségű porcukor (nekem 310 g lett)
- 1 csipet só (kissé megtöri az édes ízt)
- 2 tk étkezési keményítő ( 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz számolunk 1 tk. -nyit)
- továbbá, igény szerint ételfesték, díszítő ill. szórócukor
Elkészítése:
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a sót, majd gőz fölött kemény habbá verjük. Ne ijedjünk meg, egy kevés idő kell hozzá!
Amikor már a habverővel beletúrva egy helyben marad a hab , akkor elkészültünk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt és egy kevés színezőt és rövid ideig keverjük még együtt . Ha több színt szeretnénk, akkora osszuk több részre a gőzről levéve és óvatosan keverjük bele.
VIGYÁZAT! A folyékony színezővel csínján, mert lazítja az állagát!
Ezután habzsákba töltjük és kb. 9 mm-es díszítőcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy
sütőlapra.
Ha karácsínyfára is szánunk belőle, akkor egy kis lyukat hagyjunk középen a zsinórnak, mellyel felfűzzük, egyéb esetben
nem baj, ha nem marad középen lyuk. ;)
Megszórjuk díszítő elemekkel és 50-75 C° közötti sütőben, pár óra alatt ( kb.2-3 óra) kiszárítjuk. Lesni ér de, mikor megvizsgáljuk, óvatosan tegyük, mert ami még nem jó, annak leragadhat az alja, amikor megemeljük.
Tudom nehéz kivárni, mert olyan szuperek de érdemes!! :)