Habcsók rózsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
kb 45 darabhoz
Habrózsához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 35 dkg porcukor
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 1 tk vanília kivonat
- pár cseppnyi piros ételfesték
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Krémhez:
- 15 dkg csokoládé
- 6 ek habtejszín
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
60 fokra előmelegítjük a sütőt, nagyobb sütőlemezekre sütőpapírt vágunk. A porcukrot és a keményítőt átszitáljuk egy tálkába, összekeverjük, félre tesszük.
A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, vanília kivonatottal ízesítjük, majd teljes keményedésig habosítjuk tovább, amihez kanalanként adagoljuk a keményítős porcukrot! Szép fényes masszát kell kapjunk. Késhegynyi piros ételfestéket (Wilton gél alapú ételfesték) kevertem örvény szerűen a masszához és óvatosan habzsákba töltöttem, kb 5 cm átmérőjű rózsákat kanyarítva a sütőpapírozott tepsibe. A méret a linzer alap miatt fontos.
Sütőbe toljuk rózsa habcsókjainkat és az ajtót kitámasztva egy vékony fakanállal kb 120 percig “szárítjuk” őket.
Eközben elkészítjük a linzer tésztát, amit gyors mozdulatokkal összegyúrunk, becsomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük.
A csokikrém jelen esetben egy “ganache krém”, amit végtelen egyszerű elkészíteni. Egy kis lábaskában habtejszínt melegítünk és ebbe tördeljük a csokoládét, addig kavargatjuk amíg az teljesen el nem olvad, majd a vajat is bele olvasztjuk. Forralni nem kell, csak olvasztani. Jól elkeverjük, hogy szép fényes, homogén legyen a csoki. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm átmérőjűköröket szúrunk ki belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük, majd rácsra téve hűtjük. Célszerű mindezeket a mozzanatokat előző nap elkészíteni, így másnap gyorsabb lesz az összeállítás menete.
A keményre száradt habcsókokat sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A linzer karikákra krémet kenünk és habrózsával koronázzuk. Sokáig elálló, mutatós sütemény kerekedik belőle. A csoki krémet zacskóba töltöttem, arra pici lyukat vágtam, így könnyebb és gyorsabb volt a töltés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »