Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók rózsák recept

Habcsók rózsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    kb 45 darabhoz
    Habrózsához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 35 dkg porcukor
    • 2 csapott ek étkezési keményítő
    • 1 tk vanília kivonat
    • pár cseppnyi piros ételfesték

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Krémhez:

    • 15 dkg csokoládé
    • 6 ek habtejszín
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    60 fokra előmelegítjük a sütőt, nagyobb sütőlemezekre sütőpapírt vágunk. A porcukrot és a keményítőt átszitáljuk egy tálkába, összekeverjük, félre tesszük.

    A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, vanília kivonatottal ízesítjük, majd teljes keményedésig habosítjuk tovább, amihez kanalanként adagoljuk a keményítős porcukrot! Szép fényes masszát kell kapjunk. Késhegynyi piros ételfestéket (Wilton gél alapú ételfesték) kevertem örvény szerűen a masszához és óvatosan habzsákba töltöttem, kb 5 cm átmérőjű rózsákat kanyarítva a sütőpapírozott tepsibe. A méret a linzer alap miatt fontos.

    Sütőbe toljuk rózsa habcsókjainkat és az ajtót kitámasztva egy vékony fakanállal kb 120 percig “szárítjuk” őket.

    Eközben elkészítjük a linzer tésztát, amit gyors mozdulatokkal összegyúrunk, becsomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük.

    A csokikrém jelen esetben egy “ganache krém”, amit végtelen egyszerű elkészíteni. Egy kis lábaskában habtejszínt melegítünk és ebbe tördeljük a csokoládét, addig kavargatjuk amíg az teljesen el nem olvad, majd a vajat is bele olvasztjuk. Forralni nem kell, csak olvasztani. Jól elkeverjük, hogy szép fényes, homogén legyen a csoki. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm átmérőjűköröket szúrunk ki belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük, majd rácsra téve hűtjük. Célszerű mindezeket a mozzanatokat előző nap elkészíteni, így másnap gyorsabb lesz az összeállítás menete.

    A keményre száradt habcsókokat sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A linzer karikákra krémet kenünk és habrózsával koronázzuk. Sokáig elálló, mutatós sütemény kerekedik belőle. A csoki krémet zacskóba töltöttem, arra pici lyukat vágtam, így könnyebb és gyorsabb volt a töltés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá