Hozzávalók:
kb 45 darabhoz
Habrózsához:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
60 fokra előmelegítjük a sütőt, nagyobb sütőlemezekre sütőpapírt vágunk. A porcukrot és a keményítőt átszitáljuk egy tálkába, összekeverjük, félre tesszük.
A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, vanília kivonatottal ízesítjük, majd teljes keményedésig habosítjuk tovább, amihez kanalanként adagoljuk a keményítős porcukrot! Szép fényes masszát kell kapjunk. Késhegynyi piros ételfestéket (Wilton gél alapú ételfesték) kevertem örvény szerűen a masszához és óvatosan habzsákba töltöttem, kb 5 cm átmérőjű rózsákat kanyarítva a sütőpapírozott tepsibe. A méret a linzer alap miatt fontos.
Sütőbe toljuk rózsa habcsókjainkat és az ajtót kitámasztva egy vékony fakanállal kb 120 percig “szárítjuk” őket.
Eközben elkészítjük a linzer tésztát, amit gyors mozdulatokkal összegyúrunk, becsomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük.
A csokikrém jelen esetben egy “ganache krém”, amit végtelen egyszerű elkészíteni. Egy kis lábaskában habtejszínt melegítünk és ebbe tördeljük a csokoládét, addig kavargatjuk amíg az teljesen el nem olvad, majd a vajat is bele olvasztjuk. Forralni nem kell, csak olvasztani. Jól elkeverjük, hogy szép fényes, homogén legyen a csoki. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm átmérőjűköröket szúrunk ki belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük, majd rácsra téve hűtjük. Célszerű mindezeket a mozzanatokat előző nap elkészíteni, így másnap gyorsabb lesz az összeállítás menete.
A keményre száradt habcsókokat sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A linzer karikákra krémet kenünk és habrózsával koronázzuk. Sokáig elálló, mutatós sütemény kerekedik belőle. A csoki krémet zacskóba töltöttem, arra pici lyukat vágtam, így könnyebb és gyorsabb volt a töltés.