Gyümölcstorta mascarpone krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
- 1 kg vegyes idénygyümölcs
- 25 dkg macarpone
- 2 dl főzőtejszín
- 1 nagy erdei gyümölcsös joghurt
- 2 zacskó luculus étkezési zselatin
- 2 ek. méz vagy édesítő tetszés szerint
Elkészítése:
Készítettem egy vékony piskótát 2 tojásból, egy 26 cm -es kapcsos tortaformában. Amíg sült, illetve hűlt a lap, megtisztítottam a gyümölcsöket.
Bármilyen idénygyümölccsel finom, csak vigyázzunk az ízharmóniára. Nekem a ribizli és a meggy savanykás ízét ellensúlyozta a málna és az eper.
A joghurtot felmelegítettem, egy pici vízzel elkevertem az egyik zacskó zselatint, és belekevertem. A főzőtejszínt felvertem, majd beleforgattam a mascarponét, és egy evőkanál mézet.
10 dkg málnát pürésítettem és hozzáadtam a főzőtejszínhez, majd belekevertem a zselatinos joghurtot is. A kapcsos formát kibéleltem sütőpapírral, majd belehelyeztem a piskótakarikát. A piskóta tetejére kentem a krémet, majd ráhalmoztam a gyümölcsök felét.
Zselatint készítettem: 3 dl vizet langyosítottam és 6 teáskanál zselatinport kevertem bele. Forrásig kevertem, majd kicsit hűtöttem, és egy evőkanál mézzel ízesítettem.
A langyosra hűtött zselatin felét rákanalaztam a gyümölcsökre, majd hűtőbe tettem negyed órát.
A másik fele gyümölcsöt is rászórtam, majd ráöntöttem a maradék zselatint, amit kicsit langyosítani kellett mert időközben megdermedt.
Ismét hűtőbe került, 2 órát hűtöttem, de legjobb ha egy éjjelt áll.