Gyümölcstorta mascarpone krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
- 1 kg vegyes idénygyümölcs
- 25 dkg macarpone
- 2 dl főzőtejszín
- 1 nagy erdei gyümölcsös joghurt
- 2 zacskó luculus étkezési zselatin
- 2 ek. méz vagy édesítő tetszés szerint
Elkészítése:
Készítettem egy vékony piskótát 2 tojásból, egy 26 cm -es kapcsos tortaformában. Amíg sült, illetve hűlt a lap, megtisztítottam a gyümölcsöket.
Bármilyen idénygyümölccsel finom, csak vigyázzunk az ízharmóniára. Nekem a ribizli és a meggy savanykás ízét ellensúlyozta a málna és az eper.
A joghurtot felmelegítettem, egy pici vízzel elkevertem az egyik zacskó zselatint, és belekevertem. A főzőtejszínt felvertem, majd beleforgattam a mascarponét, és egy evőkanál mézet.
10 dkg málnát pürésítettem és hozzáadtam a főzőtejszínhez, majd belekevertem a zselatinos joghurtot is. A kapcsos formát kibéleltem sütőpapírral, majd belehelyeztem a piskótakarikát. A piskóta tetejére kentem a krémet, majd ráhalmoztam a gyümölcsök felét.
Zselatint készítettem: 3 dl vizet langyosítottam és 6 teáskanál zselatinport kevertem bele. Forrásig kevertem, majd kicsit hűtöttem, és egy evőkanál mézzel ízesítettem.
A langyosra hűtött zselatin felét rákanalaztam a gyümölcsökre, majd hűtőbe tettem negyed órát.
A másik fele gyümölcsöt is rászórtam, majd ráöntöttem a maradék zselatint, amit kicsit langyosítani kellett mert időközben megdermedt.
Ismét hűtőbe került, 2 órát hűtöttem, de legjobb ha egy éjjelt áll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »