Gyümölcstorta mascarpone krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojásból piskóta
  • 1 kg vegyes idénygyümölcs
  • 25 dkg macarpone
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagy erdei gyümölcsös joghurt
  • 2 zacskó luculus étkezési zselatin
  • 2 ek. méz vagy édesítő tetszés szerint

Elkészítése:

Készítettem egy vékony piskótát 2 tojásból, egy 26 cm -es kapcsos tortaformában. Amíg sült, illetve hűlt a lap, megtisztítottam a gyümölcsöket.

Bármilyen idénygyümölccsel finom, csak vigyázzunk az ízharmóniára. Nekem a ribizli és a meggy savanykás ízét ellensúlyozta a málna és az eper.

A joghurtot felmelegítettem, egy pici vízzel elkevertem az egyik zacskó zselatint, és belekevertem. A főzőtejszínt felvertem, majd beleforgattam a mascarponét, és egy evőkanál mézet.

10 dkg málnát pürésítettem és hozzáadtam a főzőtejszínhez, majd belekevertem a zselatinos joghurtot is. A kapcsos formát kibéleltem sütőpapírral, majd belehelyeztem a piskótakarikát. A piskóta tetejére kentem a krémet, majd ráhalmoztam a gyümölcsök felét.

Zselatint készítettem: 3 dl vizet langyosítottam és 6 teáskanál zselatinport kevertem bele. Forrásig kevertem, majd kicsit hűtöttem, és egy evőkanál mézzel ízesítettem.

A langyosra hűtött zselatin felét rákanalaztam a gyümölcsökre, majd hűtőbe tettem negyed órát.

A másik fele gyümölcsöt is rászórtam, majd ráöntöttem a maradék zselatint, amit kicsit langyosítani kellett mert időközben megdermedt.

Ismét hűtőbe került, 2 órát hűtöttem, de legjobb ha egy éjjelt áll.