Gyümölcsös-zabpehely szelet recept

Hozzávalók:
- 80 g zabpehely
- 50 g napraforgómag (hántolt)
- 200 g aszalt gyümölcs (apróra vágva)
- 30 g dió
- 30 g mogyoró
- 30 g szezámmag
- citromlé
- 100 ml narancslé (frissen facsart, szükség szerint)
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 darab banán (lereszelve)
Elkészítése:
A zabpelyhet, napraforgómagot mixerben összemixeljük (ledaráljuk). A diót, mogyorót és a szezámmagot szintén összemixeljük.
Az összes száraz anyagot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt ( most 100 g aszalt szilva, 50 g aszalt barack, 50 g mazsola), a reszelt banánt, az édesítőszert ízlés szerint, majd alaposan összekeverjük.
Ráöntjük a citromlevet és annyi frissen facsart narancslevet, hogy kenhető masszát kapjunk. Kevés olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A gyümölcsös szeletet a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Tipp:
Gyümölcsös szelet egészségesen
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »