Gyümölcsös-zabpehely szelet recept
Hozzávalók:
- 80 g zabpehely
- 50 g napraforgómag (hántolt)
- 200 g aszalt gyümölcs (apróra vágva)
- 30 g dió
- 30 g mogyoró
- 30 g szezámmag
- citromlé
- 100 ml narancslé (frissen facsart, szükség szerint)
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 darab banán (lereszelve)
Elkészítése:
A zabpelyhet, napraforgómagot mixerben összemixeljük (ledaráljuk). A diót, mogyorót és a szezámmagot szintén összemixeljük.
Az összes száraz anyagot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt ( most 100 g aszalt szilva, 50 g aszalt barack, 50 g mazsola), a reszelt banánt, az édesítőszert ízlés szerint, majd alaposan összekeverjük.
Ráöntjük a citromlevet és annyi frissen facsart narancslevet, hogy kenhető masszát kapjunk. Kevés olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A gyümölcsös szeletet a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Tipp:
Gyümölcsös szelet egészségesen
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


