Gyümölcsös-zabpehely szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 g zabpehely
  • 50 g napraforgómag (hántolt)
  • 200 g aszalt gyümölcs (apróra vágva)
  • 30 g dió
  • 30 g mogyoró
  • 30 g szezámmag
  • citromlé
  • 100 ml narancslé (frissen facsart, szükség szerint)
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • 1 darab banán (lereszelve)

Elkészítése:

A zabpelyhet, napraforgómagot mixerben összemixeljük (ledaráljuk). A diót, mogyorót és a szezámmagot szintén összemixeljük.

Az összes száraz anyagot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt ( most 100 g aszalt szilva, 50 g aszalt barack, 50 g mazsola), a reszelt banánt, az édesítőszert ízlés szerint, majd alaposan összekeverjük.

Ráöntjük a citromlevet és annyi frissen facsart narancslevet, hogy kenhető masszát kapjunk. Kevés olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, majd kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A gyümölcsös szeletet a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

Tipp:

Gyümölcsös szelet egészségesen