Gyümölcsös túrós sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1⁄2 csomag sütőpor
A túrós töltelékhez:
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 750 g túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
A tetejére:
- 200 g gyümölcs
- 20 g zselatin
- 500 ml víz
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kisodorjuk és egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk majd hozzáadjuk a túrót. Mindent átkeverünk majd hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Óvatosan átkeverjük és a tésztára simítjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és lekenjük a túrós réteget. Előmelegített sütőben 150-160 °C sütjük kb. 2 óra hosszat.
Ha kihűlt megszórjuk gyümölccsel és leöntjük a kész zselatinnal, amit az utasítások szerint készítünk el. A süteményt hideg helyre tesszük és hagyjuk alaposan kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »