Gyümölcsös túrós sütemény recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1⁄2 csomag sütőpor
A túrós töltelékhez:
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 750 g túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek tejföl
A tetejére:
- 200 g gyümölcs
- 20 g zselatin
- 500 ml víz
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kisodorjuk és egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk majd hozzáadjuk a túrót. Mindent átkeverünk majd hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Óvatosan átkeverjük és a tésztára simítjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és lekenjük a túrós réteget. Előmelegített sütőben 150-160 °C sütjük kb. 2 óra hosszat.
Ha kihűlt megszórjuk gyümölccsel és leöntjük a kész zselatinnal, amit az utasítások szerint készítünk el. A süteményt hideg helyre tesszük és hagyjuk alaposan kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

