Szilvás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg szilva
- 2 cs vaníliás pudingpor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fahéj (púposan)
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 0,5 dl víz
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »