Szilvás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg szilva
- 2 cs vaníliás pudingpor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fahéj (púposan)
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 0,5 dl víz
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »