Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (én fele graham lisztet használtam)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- só
- 5 dkg cukor
- 1 cs szárított élesztő
- tej
- 1 kicsi tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 1 kg szilva
- 5 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta összetevőit összedolgozom, úgy hogy, lágy nokedli tészta állagot kapjak. Amíg meleg helyen pihentetem, addig megmosom és kimagozom a szilvát. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy kikenem vajjal és megszórom liszttel. Miután belehelyeztem a tésztát, szép sorban elrendezem a tetején a szilvát, megszórom a fahéjjal ekevert cukorral, esetleg teszek még rá mandula forgácsot is ha éppen van otthon. 190-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »