Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (én fele graham lisztet használtam)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- só
- 5 dkg cukor
- 1 cs szárított élesztő
- tej
- 1 kicsi tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 1 kg szilva
- 5 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta összetevőit összedolgozom, úgy hogy, lágy nokedli tészta állagot kapjak. Amíg meleg helyen pihentetem, addig megmosom és kimagozom a szilvát. Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy kikenem vajjal és megszórom liszttel. Miután belehelyeztem a tésztát, szép sorban elrendezem a tetején a szilvát, megszórom a fahéjjal ekevert cukorral, esetleg teszek még rá mandula forgácsot is ha éppen van otthon. 190-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »