Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-vaníliás szilvás süti recept

Rumos-vaníliás szilvás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • csipet só
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • őrölt szegfűszeg
    • 2-3 tk őrölt fahéj
    • kb 80 dkg kimagozott szilva
    • rum vagy rumaroma
    • vaj a jénai kikenéséhez

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A szilvákat megmossuk, magját eltávolítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Egy jénai tálat vagy közepes, magas falú tepsit kivajazunk nagyon vékonyan.

    A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

    A lisztet, cukrot, tejet, csipet sót, sütőport és a 6 tojás sárgáját turmixgéppel elkeverjük, ebbe beleforgatjuk a kemény habot, majd a jénai aljára beleöntjük a tészta 1/3-át, és ezt kb 15-20 percig sütjük, míg rezgős-kocsonyás nem lesz.

    Ezután a tészta maradék 2/3-át ráöntjük a forró masszánkra és beledobáljuk a felkockázott szilvákat.

    Megszórjuk a tetejét őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, meglocsoljuk ízlés szerint rummal, végül a vaníliás cukorral, ez majd a sütés során rá fog karamellizálódni.

    (Ha gyerekek részére készül, a rumot kihagyjuk.)

    Még kb 40-45 percet sütjük 180 fokon.

    Kihűtve, hidegen fogyasztjuk.

    (Készítettem már nektarinnal is, csipet mentával, császárkörte-likőrrel megbolondítva – mennyei!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá