Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A szilvákat megmossuk, magját eltávolítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Egy jénai tálat vagy közepes, magas falú tepsit kivajazunk nagyon vékonyan.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet, cukrot, tejet, csipet sót, sütőport és a 6 tojás sárgáját turmixgéppel elkeverjük, ebbe beleforgatjuk a kemény habot, majd a jénai aljára beleöntjük a tészta 1/3-át, és ezt kb 15-20 percig sütjük, míg rezgős-kocsonyás nem lesz.
Ezután a tészta maradék 2/3-át ráöntjük a forró masszánkra és beledobáljuk a felkockázott szilvákat.
Megszórjuk a tetejét őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, meglocsoljuk ízlés szerint rummal, végül a vaníliás cukorral, ez majd a sütés során rá fog karamellizálódni.
(Ha gyerekek részére készül, a rumot kihagyjuk.)
Még kb 40-45 percet sütjük 180 fokon.
Kihűtve, hidegen fogyasztjuk.
(Készítettem már nektarinnal is, csipet mentával, császárkörte-likőrrel megbolondítva – mennyei!)